Είστε λάτρης των σπιτικών γλυκών; Εάν η απάντηση είναι «ναι», τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος - στο blog της Bettr-food. Γνωρίζουμε ότι συχνά αναζητάτε πιο υγιεινές εναλλακτικές για τα αγαπημένα επιδόρπια της οικογένειάς σας, τα οποία συνήθως περιέχουν πολλή λευκή ζάχαρη και άλλα συστατικά που δεν είναι τόσο καλά για τον οργανισμό.
Σήμερα ετοιμάσαμε μια συνταγή για vegan σπιτικά Snickers. Αυτό το γλυκό θα χρειαστεί περίπου 10 λεπτά στο φούρνο, συν άλλα 10 λεπτά για να ετοιμάσετε τη νόστιμη κρέμα και τη βάση. Λατρεύουμε τις γρήγορες, νόστιμες και υγιεινές συνταγές, οπότε ας μην χάνουμε άλλο χρόνο. Ας ξεκινήσουμε με το σημερινό γλυκό βήμα βήμα!
Παρασκευή:
Βήμα 1: Προετοιμάστε τη βάση: Ανακατέψτε το φυστικάλευρο, τη σκόνη ερυθριτόλης και το λιωμένο λάδι καρύδας σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κολλώδες. Εάν φαίνεται πολύ στεγνό, προσθέστε 1-2 κουταλάκια του γλυκού επιπλέον λάδι καρύδας ή νερό. Πιέστε το μείγμα ομοιόμορφα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180°C για 8-10 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
Βήμα 2: Φτιάξτε τη γέμιση: Ανακατέψτε το φυστικοβούτυρο, την κρέμα καρύδας και τη σκόνη ερυθριτόλης σε ένα άλλο μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε τη γέμιση πάνω από την κρυωμένη βάση και πασπαλίζουμε με φρυγανισμένα φιστίκια για τραγανή υφή.
Βήμα 3: Προσθέστε την επικάλυψη: Λιώστε τα κάσιους και τα φουντούκια Bett'r χρησιμοποιώντας διπλό λέβητα ή φούρνο μικροκυμάτων σε χαμηλή φωτιά. Περιχύνουμε ομοιόμορφα το λιωμένο μείγμα πάνω από τη γέμιση. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Βήμα 4: Κόβουμε και σερβίρουμε: Μόλις δέσει το γλυκό, το κόβουμε σε κυβάκια ή τετράγωνα.
Συμβουλές:
Αν προτιμάτε πιο γλυκιά γεύση, προσθέστε λίγη περισσότερη σκόνη ερυθριτόλης στη βάση ή τη γέμιση.
Αποθηκεύστε τα Snickers σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες.
Αυτά τα σπιτικά vegan Snickers είναι ο τέλειος συνδυασμός γεύσης και υγείας. Απολαύστε κάθε μπουκιά! 🥜🍫