Веган овчарски пай

Βέγκαν ποιμενική πίτα

Η συνταγή για την Vegan Shepherd's Pie είναι του Lyubov Pavlova, γνωστή στα social media ως @bohemianveg.

Κατηγορία: Βασικός

Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Βέγκαν ποιμενική πίτα

Εύκολος | 40 λεπτά χρόνος μαγειρέματος

Συστατικά που χρειάζονται

  • 200 g Dragon Superfoods με υφή πρωτεΐνης μπιζελιού
  • 200 γρ αρακάς
  • 200 γρ καρότα σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 300 γρ πελτές ντομάτας
  • Πρέζα σκόρδο σε σκόνη
  • 400 ml vegan κρέμα μαγειρικής
  • 1 συσκευασία Μείγμα πουρέ πατάτας Bett'r
  • 650 ml γάλα ξηρών καρπών
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Τριμμένο vegan τυρί

Αν ψάχνετε για ένα θρεπτικό πιάτο για να εντυπωσιάσετε τους αγαπημένους σας, αυτή η vegan ποιμενική πίτα είναι η τέλεια επιλογή! Με μια πληθώρα γεύσεων που συνδυάζονται αρμονικά για μέγιστη απόλαυση, αυτή η πίτα θα μετατρέψει κάθε δείπνο σε μια αξέχαστη εμπειρία και θα αφήσει τις αισθήσεις σας έκπληκτες! Ευχαριστώ τον Lyubo για τη συνταγή!

Αναρωτιέστε πώς να αντικαταστήσετε το κρέας; Η απάντηση είναι η ανάγλυφη πρωτεΐνη! Αυτή είναι μια vegan εναλλακτική του κρέατος, που παρασκευάζεται από πρωτεΐνη μπιζελιού, πρωτεΐνη μαύρου φασολιού και μια πρέζα αλάτι. Δεν περιέχει σόγια, αρώματα ή αλλεργιογόνα. Η γεύση του είναι ουδέτερη και απορροφά εύκολα τα αρώματα και τις γεύσεις του πιάτου κατά το μαγείρεμα. Οι διαφορετικές υφές της φυτικής πρωτεΐνης το καθιστούν ιδανικό για μια ποικιλία αλμυρών πιάτων.

Και αν έχετε βαρεθεί να χάνετε χρόνο φτιάχνοντας νόστιμους πουρέ πατάτας, επιλέξτε το έτοιμο μείγμα πουρέ πατάτας Bett'r που φτιάχνεται γρήγορα, που δεν κάνει συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα. Θα προσθέσει ένα λεπτό φινίρισμα στην πίτα του βοσκού, χάρη στα προσεκτικά επιλεγμένα μπαχαρικά που της δίνουν ένα ακαταμάχητο άρωμα και κάνουν την εμπειρία μοναδικά νόστιμη!

Παρασκευή:

Βήμα 1: Μουλιάστε την πρωτεΐνη μπιζελιού ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία.

Βήμα 2: Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πρωτεΐνες, τον αρακά και τα καρότα.

Βήμα 3: Σιγοβράζουμε για περίπου 10-12 λεπτά και μετά προσθέτουμε το ανάμεικτο αλάτι, τη σκόνη σκόρδου, τον πελτέ ντομάτας και 200 ​​ml μαγειρικής κρέμας. Αφήστε το να σιγοβράσει για άλλα 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Βήμα 4: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον πουρέ πατάτας με το λάδι, το αλάτι και το γάλα σόγιας. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 5: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Βήμα 6: Μεταφέρετε το μείγμα λαχανικών σε ένα βαθύ ταψί. Από πάνω απλώνουμε τον πουρέ και περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαγειρική κρέμα.

Βήμα 7: Τρίψτε το τυρί από πάνω και ψήστε για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Τότε σίγουρα θα σας αρέσουν και οι υπόλοιπες συνταγές στο blog μας. Σας ευχαριστούμε που μαγειρέψατε με την Bett'r!